Omgeving

Het Oude Administratiegebouw staat op het Landgoed Duin & Bosch in Bakkum / Castricum. De directe omgeving is prachtig.

Aan de voorkant van het gebouw ligt een vijver met bossen en aan de achterkant staat het oude energiegebouw en de watertoren. Elders op het landgoed staan meer monumentale gebouwen in stijl van architect Poggenbeek.

Andere functies op Landgoed Duin & Bosch

Er zijn een aantal klinieken van GGZ-instelling Dijk en Duin. Sinds 2015 vind de nieuwbouw van Nieuw Koningsduin plaats. In vijf fasen worden woonwijken gerealiseerd die passen bij de stijl van het landgoed.

Duinen & strand

Het Oude Administratiegebouw grenst aan het Noord-Hollands Duinreservaat, een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het is in beheer van Waterleidingbedrijf PWN en het is een waterwingebied. Het duin is alleen toegankelijk met een duinkaart.

Het strand van Castricum ligt op minder dan 4 kilometer van het Landgoed Duin en Bosch. Er is ruime betaalde parkeergelegenheid (maar fietsen is ook heerlijk!) en op het strand zijn meerdere strandtenten die het hele jaar door geopend zijn.

Kijk op de site van de gemeente voor meer informatie over het strand van Castricum.

Horeca & winkels

Aan de achterzijde van het ondernemerscentrum vindt u De Oude Keuken. Een sfeervol restaurant/Grandcafe met een groot terras. De Oude Keuken is een sociale onderneming en werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een bijzondere plek voor een kop koffie of thee, een lunch of een diner (mogelijk op vrijdag en zaterdag).

Onder de watertoren zijn kleine winkeltjes, die worden gerund door cliënten van zorginstelling Dijk en Duin. Het zijn een fietsencentrum, tweedehands winkel en plantenwinkel.

Castricum kent twee winkelcentra: het overdekte winkelcentrum Geesterduin en het dorpscentrum rondom de Dorpsstraat. Beiden zijn prima per fiets te bereiken vanaf het Oude Administratiegebouw. Dichtbij in Bakkum zijn bovendien diverse speciaalzaken en horeca te vinden.